Siste nytt fra O.M. Regnskap – oktober 2019

Lurer dere på reglene for arbeidstøy eller hva du som arbeidsgiver kan gi til ansatte og forretningsforbindelser? Vil du forstå egne tall og regnskap bedre? Eller kanskje det frister å lære mer om regnskapssystemer, som du kan dra stor nytte av? Les siste nytt fra oss!

2 nye kontorer

O.M. Regnskap har åpnet to nye kontorer for å være nær der kundene våre er her lokalt i Haugesund og Skudenes. Kontoret i Haugesund i 3 etg. i 24/7-bygget består foreløpig av Inger Åmodt og vi håper at hun får med seg en ny kollega om ikke for lenge. Andre ansatte vil også sitte i Haugesund etter behov. Kontoret i Skudenes vil i starten være bemannet litt varierende, etter behov og avtale.

Gaver til ansatte og forretningsforbindelser – hvordan er reglene?
Visste du at ansatte kan få gaver for kr 2000 per inntektsår uten at det utløser skatteplikt for den ansatte? Man kan også gi enkle oppmerksomheter til forretningsforbindelser som f.eks blomster, konfekt eller lignende uten at det anses som representasjon, og kostnaden er dermed fradragsberettiget.

Les mer om dette her!

Julebord eller andre velferdstiltak for ansatte

Det nærmer seg jul og julebordsesong. Da kan det være greit å vite hva som er fradragsberettiget og ikke. Slike tiltak utløser nemlig ikke skatteplikt for de ansatte så lenge kostnadene er rimelige i forhold til hva som er vanlig ellers.

Les mer om dette her!

Regnskapssystemer er i kontinuerlig utvikling og vi følger denne utviklingen tett. Vi skal ha gode og effektive systemer til eksisterende og potensielle kunder.

Vi tar utgangspunkt i hva som kan passe den enkelte virksomhet, behov, folkene, hva man ønsker og hva som er effektivt for kunden. Vi har system for tradisjonelle kunder som leverer bilag på papir, kunder som ønsker hybridløsninger og de papirløse som har regnskap i skyen. Vi har flere typer system og finner gjennom dialog med kunden hva som blir mest effektivt for den enkelte. Vi tilbyr blant annet Visma Business, Visma eAccounting og Tripletex (også Visma) samt Uni Micro.

Visma eAccounting er den enkle skybaserte løsningen, mens Tripletex er et større og mer avansert system for kunder som er mer komplekse. Det er flere ting som gjør disse systemene attraktive og effektive, blant annet integrasjoner mot andre systemer og banken.

Tilgang på oppdatert regnskapsinformasjon er både viktig og interessant for mange kunder i dag. Den innebygde fleksibiliteten i systemene blant annet med hensyn til arbeidsfordelingen mellom regnskapsfører og kunde er en annen fordel. For virksomheter med kontantsalg og kasse overføres dataene fra kassen automatisk til regnskapssystemet. Vi har god oversikt over ulike kassasystemer og det er viktig at vi vurderer behov og tenker helhet slik at man får de rette systemene på plass. Vi tar dette opp med den enkelte kunde, men du kan også ta kontakt selv om ønsker en prat om hvilke løsninger som kan passe for deg.

Seminar – grunnleggende forståelse av egne tall/eget regnskap

Flere har signalisert at de gjerne kan tenke seg en liten gjennomgang/kurs i det helt grunnleggende innen eget regnskap. Dette har vi tro på at kan være nyttig for mange og ikke minst kan vi da ta tak i aktuelle spørsmål dere måtte ha. Dersom en ønsker det, kan en i ettertid booke møte for en mer konkret gjennomgang av egne tall. Meld interesse for et slikt seminar til vibeke@om-regnskap.no.

Når er arbeidstøy skattefritt for ansatte?

Når det gjelder arbeidstøy skiller vi mellom hva slags type tøy arbeidsgiver dekker og på hvilken måte det dekkes.

Les mer om dette her!

Personal og ledelse

Vi i O.M. Regnskap tilbyr rådgivning blant annet knyttet til ansettelse, oppsigelse, permittering, sykmelding, medarbeidersamtaler og andre spørsmål knyttet til ledelse og personalansvar.

Hvordan kan O. M. Regnskap bli bedre?

Har du tanker eller innspill blir vi veldig glad for å høre fra deg. Send en e-post til vibeke@om-regnskap.no eller ring oss.

Vi holder orden på din økonomi